Spiritueel register

Spiritueel registerKlik op de link voor een uitgebreide beschrijving van de spirituele onderwerpen.

Op deze pagina vindt je een beknopte omschrijving van diverse spirituele begrippen. Voor een uitgebreide omschrijving klik op de link achter elke kop boven de omschrijving.

 

 

 

Mediums

Een medium is een schakel tussen onze fysieke aardse wereld en de astrale ‘geesten’ wereld . Mediums zijn in staat contact te maken met overleden dierbaren en ons te ondersteunen door boodschappen van onze gidsen of begeleiders door te geven. Een betrouwbaar medium geeft je een direct antwoord op een realistische vraag en geeft je bewijs van het contact dat hij of zij heeft door herkenbare informatie door te geven over onderwerpen waar het medium onmogelijk details van kan weten.

Paragnost

Een paragnost maakt contact met de bron en krijgt informatie binnen door middel van helderzien, helderhoren en heldervoelen. Paragnosten weten vaak niet waar de ingegeven informatie vandaan komt, maar het antwoord klopt altijd. Ook kan een paragnost je een indicatie geven over de toekomst.

Helderziende

Begeleiders van een helderziende kunnen symbolen op het derde oog projecteren om een boodschap over te brengen, maar ook halen helderzienden veel informatie uit de aura. Helderzienden zijn in staat energetische beelden waar te nemen met hun derde oog.

Psychometrie

Psychometrie is het invoelen op de energie van een voorwerp. Door contact te maken met de aura van het voorwerp krijgt een psychometrist informatie door over het voorwerp en de persoon waarbij dit voorwerp hoort.

Tarot

Tarot is een hulpmiddel wijsheden uit het onderbewuste naar boven te laten komen. Door de tarotkaarten vanuit het gevoel te schudden en verklaren is een goede tarotist in staat velen vragen te beantwoorden.

Engelen orakel

Een engelenkaart lezer is in staat boodschappen over te brengen door gebruik te maken van de engelenkaarten. Een goede reader maakt hierbij ook gebruik van zijn of haar gevoel. Engelenkaarten corresponderen evenals in de tarot met de energie van het moment.

Horoscoop

In een persoonlijke horoscoop zit veel informatie over het karakter en de ontwikkelingsmogelijkheden en talenten van een persoon of zelfs dier.  Een astroloog kan je door te kijken naar de planeet standen helpen en bijstaan bij het zoeken naar een oplossing voor je problemen en je hierbij advies geven.

Handlezen

De vorm, lijnen en kleur van de handen vertellen veel over het karakter en aanleg van de persoon. Veel ervaring met handlezen stelt de handlezer in staat lijnen en combinaties te herkennen en onderscheiden.

Numerologie

Je persoonlijke getallen vertellen veel over je karakter, je toekomst en andere aspecten van je leven. In de numerologie worden je getallen berekend aan de hand van je naam en geboortedatum. Elk moment heeft een energetische trilling en deze trilling wordt onder andere verklaart in de numerologie.

Coaching en counseling

Coaches en counselors kunnen je zowel privé als zakelijk helpen en begeleiden in je proces. Daar waar coaching je helpt bij het zo efficiënt mogelijk bereiken van een zelf bepaald doel gaat counseling dieper in op de oorzaak van bepaalde gedragingen.

Nieuwetijdskinderen

Een nieuwetijdskind is een heel gevoelig kind. Nieuwetijdskinderen zijn vaak erg intelligent en creatief en hebben een goed geheugen, hoewel dit door de omgeving vaak anders wordt geïnterpreteerd omdat zij snel zijn afgeleid. Zij voelen feilloos je intentie aan en oprechte aandacht is dan ook erg belangrijk voor deze nieuwetijdskinderen. Ook hebben velen paranormale ervaringen.

HSP

Een HSP of hoogsensitief persoon is gevoeliger dan een gemiddeld persoon. Zij beleven net zoals hoog sensitieve kinderen hun emoties intenser en voelen emoties van anderen feilloos aan. Een HSP heeft een sterk ontwikkelde intuïtie en voelt direct aan wat goed voor hen is.

Bijna Dood Ervaring

Tijdens een bijna dood ervaring (BDE) verlaat het astrale lichaam tijdelijk het fysieke aardse lichaam. Dit wordt door iedereen met een bijna dood ervaring anders ervaren, hoewel er ook vele overeenkomsten zijn. Bijna iedereen heeft het over een ruimte waarna zij naar een mooie, prettige plaats gaan. Het leven is bij geen enkel persoon met een bijna dood ervaring nog hetzelfde. Prioriteiten veranderen en angst voor de dood is verdwenen.

Orbsen

Een orb is een manifestatie van energie welke te zien is als lichtbol een foto. Orbsen zijn opgebouwd uit energie en trillingen en voor diverse mediums en paragnosten zichtbaar als entiteit.

Aura

De aura is het energieveld om een mensen, dieren, planten en zelfs voorwerpen hebben een aura. De aura van de mens is heel dynamiek en verandert voortdurend. De aura geeft veel informatie over de fysieke en emotionele gesteldheid van mens en dier.

Chakra

Chakra’s zijn de knooppunten van de energiebanen van onze aura. Alle zeven chakra’s van de mens staan met elkaar in verbinding en hebben allen een uniek thema. Een blokkade in een chakra kan ervoor zorgen dat je hier fysiek pijn van ondervindt.

Karma

Karma is de wet van oorzaak en gevolg. Je karma wordt opgebouwd door je gedrag, je beslissingen en wat je wel of juist niet doet. Een positieve actie leidt tot positieve gevolgen en zo leidt een negatieve actie weer tot negatieve gevolgen.

Reincarnatie

Het opnieuw geboren worden van de ziel in een stoffelijk lichaam noemen we reincarnatie. Om te groeien en te ontwikkelen kiezen velen zielen ervoor om geboren te worden in een lichaam. In elk leven werkt de ziel bepaalde lessen af. Waar je in dit leven niet aan toegekomen bent, neem je mee naar je volgende leven.

Entiteit

In de spirituele wereld gebruiken wij het woord entiteit als verwijzing naar een wezen in de astrale wereld. Dit kunnen onze overleden dierbaren, gidsen of begeleiders, meesters of engelen zijn. Een entiteit heeft in tegenstelling tot ons grofstoffelijke lichaam een fijnstoffelijk lichaam. Een astraal lichaam met een fijnere structuur.

Engelen

Engelen zijn lichtwezens met een hele hoge trillingsfrequentie. Het is voor hen onmogelijk te incarneren in een aards lichaam daar de trillingsfrequentie die zij reeds bezitten te hoog is voor ons aardse lichaam.

Paranormaal

Paranormale verschijnselen zijn onverklaarbare bovennatuurlijke verschijnselen zoals geest verschijningen, ufo’s of orbsen. Een paranormaal begaafd medium kan communiceren met het bovennatuurlijke uit een andere dimensie. Mensen die paranormaal begaafd zijn hebben ook als kind al paranormale ervaringen gehad.

Spiritualiteit

Spiritualiteit is het bewust worden van het feit dat er meer is tussen hemel en aarde. In essentie ontdekken wie je werkelijk bent, leren vertrouwen op je intuïtie en je gevoel volgen zodat je de weg van je ziel gaat in deze aardse reis in de ontwikkeling van je ziel.

Feng Shui

De omgeving waarin je leeft of werkt heeft veel invloed op hoe je je voelt. Feng Shui is de Chinese leer je huis energetisch in balans te brengen met als doel je eigen energie in balans te krijgen. Heel delen van huis om jezelf te helen.

Reiki

Tijdens een Reiki behandeling wordt energie doorgegeven door middel van handoplegging.  Het zelf-herstellende vermogen van het lichaam wordt geactiveerd en blokkades in de energie huishouding worden opgeheven waardoor de energie weer gaat stromen wat een positief effect heeft op zowel de lichamelijke als emotionele gesteldheid.

Meditatie & Mindfulness

Meditatie is gezond voor lichaam en geest. Meditatie is het trainen van de geest zich op een onderwerp in het moment te concentreren teneinde meer innerlijke rust te creëren. Mindfulness sluit hier direct op aan en betekent bewust leven in de ervaring van het moment. Om dit te trainen zijn diverse oefeningen en cursussen.