Spiritualiteit / spiritueel ontwikkelen

Spiritualiteit: bewust worden dat er meer is tussen hemel en aarde

Er zijn vele manieren om spiritueel te ontwikkelen. Spiritualiteit is eigenlijk alles wat met de ontwikkeling van de geest te maken heeft. Het bewust worden van het feit dat er meer is tussen hemel en aarde, is een proces waarin vele wegen te bewandelen zijn. Meditatie, regressie, reiki, astrologie en tarot zijn voorbeelden van de vele manieren waarmee je vorm kunt geven aan spiritualiteit.

Spiritueel ontwikkelen, de essentie van spiritualiteit

SpiritualiteitOntdekken wie je bent, je gevoel leren volgen en intuïtief ontwikkelen zijn hele belangrijke aspecten in je spiritualiteit. Je ervan bewust worden dat je niet alleen een lichaam bent, maar dat hier een spiritueel wezen in zit die leven na leven met vallen en opstaan in haar ontwikkeling verder gaat. Spiritualiteit is leren dat de fouten die je maakt geen fouten zijn, maar kansen om van te leren, wetend dat dit ook voor de ander geldt en dat niemand een uitzondering is op deze regel. Wij moeten leren zien dat ook de ander die een fout maakt op dat moment, hoeveel pijn zij ons ook doen, een moment heeft in zijn of haar ontwikkeling waarin deze persoon voor een keuze staat. Welke keuze hij of zij maakt of hoe deze persoon zich naar ons uit, van elke keuze zal deze ziel leren. De consequenties van deze keuzes zal gevolgen hebben. Dit kan positief of negatief zijn, afhankelijk van de keuze die zij maakt. Als mens mogen wij hier geen invloed op uitoefenen. Dit gebeurt vanuit de hogere karmische energie.

De essentie van spiritualiteit is ontwikkelen op zielsniveau. Bewustwording, een beter, begripvoller mens worden vanuit de spirituele wetenschap dat wij allen op weg zijn als aards wezen in een spiritueel geheel. Spiritualiteit is je eigen kracht vinden, op jezelf leren vertrouwen en geloven in je eigen innerlijke wijsheid.

Op het moment dat wij ervoor kiezen spiritueel te ontwikkelen door middel van bijvoorbeeld meditatie, boeken over spiritualiteit beginnen te lezen, naar cursussen gaan en het gesprek met gelijkgestemden aangaan, begint onze ziel te ontwaken. Wij beginnen in te zien dat wij allen hetzelfde zijn, wij gaan nog meer begrip ontwikkelen voor onze medemens en voelen nog meer mee als de ander pijn heeft. Ook als iemand problemen heeft die hij of zij zelf heeft veroorzaakt voelen wij mededogen omdat wij ons ervan bewust zijn dat wij allen fouten maken.

In deze weg van spiritualiteit kiezen wij allen onze eigen weg. Hoe we daar komen, wat we willen leren, uiteindelijk komen we allen op hetzelfde punt uit. Op het moment dat je bewust bezig bent met je spirituele ontwikkeling bijvoorbeeld door meditatie, ontwikkel je in een sneller tempo op spiritueel gebied. Maar ook als je hier niet bewust mee bezig bent leer je in je leven door de emoties die je voelt, de situaties die je doorleeft en de keuzes die je maakt.