Reincarnatie

Reincarnatie, steeds weer terugkomen om spiritueel te groeien

Reincarnatie is na elk leven dat je hier op aarde hebt geleefd het steeds weer opnieuw terugkomen van de ziel in een stoffelijk lichaam. Onze ziel wil ontwikkelen, groeien. Hiervoor kiezen vele zielen te incarneren in een mensen leven. Elk leven dat wij leven leren wij bepaalde lessen die wij voor dit leven hebben uitgestippeld. Door reincarnatie krijgen wij in het volgende leven de kans karma uit vorige levens te verwerken en nieuwe lessen te leren. Reincarnatie geeft ons de kans spiritueel te groeien, gevoeliger te worden en in ons gevoel wijzer te worden.

Zo leren wij door reincarnatie leven na leven en blijven wij steeds terug komen op aarde.

reincarnatieWanneer onze ziel voor reincarnatie kiest overleggen wij met onze zielsverwanten waarvan een aantal ons zullen begeleiden in het leven, onze gidsen, welke lessen in dit leven geleerd moeten worden en wat voor situaties en mensen we hiervoor in dit leven op ons pad gestuurd zullen krijgen.
Tijdens ons leven zijn het onze gidsen of beschermengelen zoals sommigen hen noemen, die ons op de voor hun mogelijke manier proberen te bereiken. Om echt af te werken wat wij voor onze reincarnatie hebben uitgezet is het belangrijk je gevoel te volgen. Door je gevoel te volgen en naar je intuitie te luisteren krijg je de boodschappen van je eigen begeleiders of gidsen door. Zij proberen je op deze manier te bereiken zodat je de weg gaat van je ziel. Op het moment dat je je door je verstand laat leiden of aan een verleiding toegeeft in een in dit aardse leven te maken beslissing, kan het zijn dat je een bepaalde les of een stukje af te werken karma mis loopt. Dit neem je dan weer mee naar je volgende leven. Zo blijft reincarnatie een onderdeel van de spirituele leerweg van je ziel.

Ook via onze dromen kunnen onze begeleiders met ons communiceren. Heel veel dromen zijn verwerkingsdromen, maar soms heb je een heel apart gevoel als je wakker wordt en voel en weet je dat dit geen gewone droom was. Dit soort dromen blijven vaak langer hangen en hebben impact op je emotionele beleving die dag. Door via dit soort dromen in te werken op je gevoel, proberen je begeleiders je een bepaalde richting op te sturen of je ergens van bewust te maken.

Reincarnatie; je zielsverwanten incarneren met je mee

Ook de mensen die je in je leven gaat tegenkomen zijn veelal voorafgaand aan de reincarnatie bepaald. Van welke mensen kun je veel leren, wie kan jij veel leren, met welke ziel heb je nog karma af te werken en natuurlijk met welke zielsverwanten leef je dit leven weer samen. Dit alles ‘bespreek’ je voor je reincarnatie met je begeleiders of gidsen. Mensen die echt bedoeld zijn in je leven te komen herken je op het moment dat je ze ziet gevoelsmatig. Dit kan heel geleidelijk gaan, maar ook als een plotselinge: Ik heb je nog nooit eerder gezien, maar ik ken je ergens van! voelen.
Soms komen mensen tijdelijk in je leven en verdwijnen zij zodra je elkaar niet meer nodig hebt. Dit kan even pijn doen, maar de lessen zijn geleerd en het karma is afgewerkt. Voor onze begeleiders is het dan niet langer nodig samen te blijven. Anderen kunnen echt je leven lang heel dicht bij je staan. Dit zijn vaak je zielsverwanten, de zielen waarmee je een hele sterke en onbreekbare band hebt.

Alle levens die je hebt geleefd liggen in je onderbewuste. In je onderbewustzijn is elke incarnatie opgeslagen. Dit heeft je gevormd tot wie jij na al deze levens bent geworden. Het is soms onverklaarbaar waarom iemand zich op een bepaalde manier voelt of gedraagt. Door bijvoorbeeld regressie kun je naar je vorige levens kijken en antwoorden en inzichten krijgen over wat het is dat je tegenhoud in een bepaald aspect van je leven. Sommige mensen hebben veel ervaring met meditatie en krijgen fragmenten door uit hun vorige leven via meditatie. Ook kunnen readers je vertellen over je vorige leven. Dit krijgen zij door van hun begeleiders.

De bedoeling van elke reincarnatie is steeds weer een stukje verder te komen in je spirituele ontwikkeling. Bewuster en gevoeliger te worden en zo telkens weer een stukje hoger te komen op je spirituele ladder.

Een hele mooie video over een jongen die zijn vorige leven herinnert klik hier