Reiki

Wat is Reiki?

ReikiReiki is een aangeleerde techniek waarmee energie wordt overgedragen door middel van handoplegging. De helende energie die wordt gegeven tijdens een behandeling wordt gebruikt ter ondersteuning van lichamelijke klachten, maar ook om emotionele problemen te verlichten. Ook in bijvoorbeeld periodes van stress is het inzetten hiervan zeer heilzaam. Reiki komt oorspronkelijk uit Japan en betekent onbegrensde levensenergie.

Reiki activeert het zelf-herstellende vermogen van het lichaam door middel van energie en ondersteunt lichaam en geest vitaal te worden en te blijven. Blokkades in de energiehuishouding heffen op waardoor de energie weer kan gaan stromen. Dit heeft een positieve uitwerking op je fysieke en mentale gesteldheid. Ook zie je dat zodra mensen een cursus besluiten te gaan volgen, hun spirituele ontwikkeling een groei doormaakt en in een stroomversnelling komt. Door zich bewust te worden van de energie en hier in liefde iets mee te gaan doen voor de ander komen zij in een veranderde staat van bewustzijn.

Er zijn verschillende gradaties die je kunt geven na een inwijding en het volgen van een cursus. Reiki I, Reiki II en Reiki Master. Iedereen kan dit geven hoewel niet iedereen hetzelfde resultaat zal behalen. Dit is afhankelijk van de paranormale aanleg van de persoon. Hoe hoger de trilling van de Reiki Master, hoe hoger de energie die mag worden doorgegeven.

Een Reiki behandeling

Een behandeling vindt meestal plaats in een aparte praktijk van de behandelaar. Je gaat op de behandeltafel liggen als de energetisch healer begint. Meestal wordt er wierook gebrand en een meditatie CD opgezet om een sfeer van rust te creëren. De behandelaar legt zijn of haar handen op verschillende plaatsen over het hele lichaam. Tijdens de behandeling kom je al in een diepe ontspanning, een heel andere ontspanning dan je gewend bent. De helende energie doet zijn werk en vindt zijn weg naar daar waar het het meest nodig is.