Paragnost

Een paragnost kan een indruk geven over het verleden, heden en de toekomst. De informatie bereikt de paragnost via helderzien, voelen, horen en weten. Een paragnost staat in contact met de bron en ontvangt de informatie zonder, in tegenstelling tot mediums, direct een begeleider te zien. Eén van de kenmerken van een goede paragnost is dat hij of zij, zodra een vraag gesteld wordt meteen antwoord kan geven. Zonder te weten wie deze antwoorden geeft klopt het antwoord altijd. Iemand met veel ervaring in het doorgeven van paranormale waarnemingen twijfelt niet aan zijn of haar antwoorden, zelfs niet als het niet meteen uitkomt.

Wat kan een paragnost voor je betekenen?

ParagnostEen paragnost geeft je direct antwoord op een realistische vraag. Sta je voor een keuze of zit je ergens mee, dan kan een paragnost je inzicht geven of helpen helderheid te krijgen over je situatie. Ook kan een hij of zij door iets te zeggen wat je misschien niet wilde horen, je toch aan het denken zetten waardoor je uiteindelijk zelf het antwoord vindt. Een paragnost staat in contact met de bron en is in staat zijn eigen gedachten even “uit te schakelen”. Hierdoor komt de informatie zuiver door zonder dit te verwarren met zijn of haar eigen gedachten.

Een paragnost krijgt informatie via helderzien, horen, voelen en weten.

Helder zien: Het doorkrijgen van beelden in de vorm van symbolen. Deze symbolen worden gegeven door de begeleiders die bij de paragnost horen. Ook kunnen de spirituele begeleiders (gidsen) van de persoon waarvoor het consult bedoeld is aanwezig zijn en boodschappen doorgeven.

Helder horen: Het doorkrijgen van zinnen of woorden in de ‘geest’ van de paragnost. Dit kan letterlijk zijn. Volledige zinnen die kunnen worden doorgegeven of woorden die symbool staan voor een situatie. Het zijn ook hier weer de begeleiders die deze woorden of zinnen doorgeven.

Het kan soms warrig overkomen als een paragnost begint te praten vanuit wat hij hoort. Er komt zoveel informatie tegelijk door, dat een paragnost dit allemaal ongestructureerd begint te uiten. Achteraf kan er meer structuur aangebracht worden in de gegeven informatie.

Helder voelen: Het doorkrijgen van informatie via gevoel. Door zich concentreren op een situatie of persoon krijgt hij/zij waarnemingen via het gevoel binnen. Op dat moment komt via het gevoel binnen hoe de persoon of de situatie van deze persoon in elkaar zit.

Helder weten: Dit is informatie doorkrijgen vanuit het weten. Een paragnost weet zonder twijfel dat wat hij/zij over deze situatie doorkrijgt waar is.  De vraag wordt gesteld en op dat moment weet hij/zij meteen het antwoord. Dit antwoord komt niet vanuit hem zelf, maar wordt ingegeven.