Nieuwetijdskinderen (hoog sensitieve kinderen)

 

We horen de laatste tijd steeds meer over nieuwetijdskinderen. Ook in de praktijk van de natuurgeneeskundig therapeut en de paranormale hulpverlener zie je steeds meer ouders met hun hoog sensitieve / nieuwetijdskinderen niet wetend hoe zij hier het best mee om kunnen gaan.

Nieuwetijdkinderen of hoog sensitieve kinderen beleven alles intenser

Het woord hoog sensitief betekent niet meer dan hoog gevoelig. Een heel gevoelig kind ziet, voelt en ervaart de dingen vaak anders dan andere kinderen. Hoog sensitieve kinderen beleven hun emoties intenser, hebben een diep inlevingsvermogen en voelen emoties en gevoelens van anderen feilloos aan. Ze hebben vaak een opmerkelijk goed oog voor detail en merken hierdoor meer op wat er om hen heen gebeurt.

Door hun grote sociale bewustzijn reageren nieuwetijdskinderen angstiger en zijn ze sneller gekwetst dan gemiddelde kinderen. Ook zijn deze kinderen (dit geldt overigens ook voor HSP) extreem gevoelig voor indrukken van buitenaf. Hierdoor ervaren zij een overdaad aan prikkels, de hele dag door. Ieder kind reageert hier verschillend op, sommige kinderen worden extreem druk. Ten onrechte krijgen deze kinderen soms het label ADHD.

Nieuwetijdskinderen en paranormale waarnemingen

Nieuwetijdskinderen hebben moeite met concentratie omdat ze snel zijn afgeleid. Vaak zijn dit heel creatieve, intelligente kinderen met een heel goed geheugen, hoewel de omgeving dit meestal anders interpreteert. Deze nieuwetijdskinderen zijn ook zeer intuïtief en hebben vaak paranormale waarnemingen. Sommigen kunnen overledenen zien. Het is voor hen erg belangrijk dat ze gehoord en serieus genomen worden. Oprechte aandacht is heel belangrijk voor nieuwetijdskinderen, ze hebben het meteen door als iemand niet oprecht is. Het is voor hen erg fijn als ze kunnen vertellen over wat ze hebben meegemaakt. Het kan voor hoog sensitieve kinderen en hun ouders heel waardevol zijn te praten met iemand die zelf als kind heel gevoelig was en ervaring heeft in het begeleiden van deze kinderen en hun ouders.