Tentoonstelling en lancering boek: Madama Modern Sacred Art from the Heart

Madama Modern Sacred Art from the Heart

Uitnodiging-Madama VOverzichtstentoonstelling

Opening 24 juni 16.00 uur

ECI Cultuurfabriek, ECI 13, Roermond

door de burgemeester van Roermond mevr. Rianne Donders. Introductie door drs. Albrecht Ploum, Kunst: Bron van Energie.

 

24 juni t/m 31 juli 2016 dagelijks van 10.30-19.30 uur

Op het snijvlak van kunst en leven je wezen vormgeven.

Kunst als middel tot zelfrealisatie, een levenspad. De TAO of het pad door de expositie staat in het teken van transformatie, van donker naar licht.

Al jong wist Madama (Margareth Adama) dat ze kunstenares wilde worden, en ondernam een zoektocht naar de essentie van het bestaan. Hoe geef je vorm aan dat wat eigenlijk niet te bevatten is?

Wat betekent het om een scheppend en creatief mens te zijn, niet alleen in de beperkende betekenis van kunst maar ook in het dagelijks doen en laten met als levensfilosofie: voortdurende vernieuwing. Dit leidde tot het ontwikkelen van drie disciplines: Beeldende kunst, Muziek en Tekst. In deze overzichtstentoonstelling worden deze integraal gepresenteerd. In de ruim 10 uur durende muzikale totaal compositie ‘De Nieuwe Stroming, Kunst als Medicijn van Zijn’ met als muziek sleutel de IK BEN Code, die tegelijkertijd de verbindende factor en kantelpunt is tussen het beeld en de tekst.

De inhoud bepaalt de vorm: leven en werk zijn in wezen verweven. Madama Art is figuratief en abstract oftewel Transfiguratief. De uitingsvormen zijn zeer divers en worden zowel chronologisch als thematisch gepresenteerd. Tekeningen, collages, schilderijen, objecten, 2 zijdig beschilderde ongespannen doeken.

Modern Sacred Art from the Heart is een keuze voor Heelwording, een Lichtoffensief.

Lancering Boek

Haar nieuwste boek ‘De TAO van het IK BEN’, met een voorwoord van prof. H.J. Witteveen, Soefi meester wordt tijdens de opening van de expositie gepresenteerd. Madama heeft 3 boeken gepubliceerd*. Het beeldend werk dat een intrinsiek onderdeel daarvan uitmaakt wordt eveneens tentoongesteld. Haar veelzijdigheid en filosofie komen hierin optimaal tot uiting.

 

* HEMELPOORTEN, een orakelboek: 39 gedichten, afbeeldingen en werkboek. Uitg. Koppenhol, 2005

IK BEN MARIA HOOP, de kwetsbare kracht van dienstbaarheid in gelijkwaardigheid met 10 afbeeldingen, uitg Elikser 2010

DE NIEUWE STROMING, KUNST ALS MEDICIJN VAN ZIJN, 366 afbeeldingen van beeldend werk en gedichten. Uitg. Madama Art 2013

 

 

Wat goed is...... delen! Share on FacebookTweet about this on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published.