Handlezen

Handlezen komt oorspronkelijk uit India, het hindoeïsme en werd 5000 jaar geleden al toegepast. Via de handen kunnen we veel te weten komen over het karakter en de aanleg van een persoon. Aan de vorm van de handen, de lijnen, het huidpatroon, de kleur en de temperatuur is veel af te lezen. Aan de linkerhand is bijvoorbeeld te zien waar iemand aanleg en talent voor heeft, in de rechterhand wat iemand met dit talent doet. Ook hoe men in het leven staat of bijvoorbeeld hoe gevoelig iemand is kun je door middel van handlezen verklaren. Komen beslissingen vooral vanuit het gevoel of meer vanuit het verstand? Dit alles ligt vast in de lijnen en vormen van de handen. Ook heb je misschien gehoord over het mystieke kruis in de handen. Het mystieke kruis verbindt de hoofdlijn en de hartlijn met elkaar. Als het mystieke kruis in je handen staat betekent dit dat je aanleg hebt om contact te maken met overleden dierbaren of gidsen.

Het karakter duiden d.m.v. handlezen

Door veranderingen in het leven van een persoon, veranderen ook de lijnen in de handen. Een handanalyse levert veel informatie op over een persoon en laat zien dat alle gebeurtenissen en ervaringen passen in het totale patroon van het leven. Handlezen heeft niets te maken met het voorspellen van de toekomst, alleen met het duiden van het karakter van de persoon. Niet alleen de lijnen zeggen veel over de persoon, ook de vorm van de handen geeft veel informatie. Zo geeft een bolle muis aan dat er geneeskrachtige energie in de hand aanwezig is. Ook geeft het een vorm van conservatisme aan, waarbij normen en waarden hoog in het vaandel staan. Je houdt van de liefdevolle dingen van het leven. De vingertoppen zeggen iets over de mate van gevoeligheid. Heb je bolle vingertoppen, dat wil zeggen dat er heel veel tastzintuigen aanwezig zijn in de vingertoppen en dit duidt op een gevoelig persoon.

Handlezen vanuit het gevoel

Door veel ervaring op te doen leert een handlezer de lijnen in combinatie met andere lijnen te herkennen en te onderscheiden. Dit heeft betrekking op handlezen vanuit het gevoel.