Entiteit

Het woord entiteit als verwijzing naar een wezen in de astrale wereld.

Het woord entiteit betekent letterlijk wezen. Wij gebruiken het woord entiteit in de spirituele wereld om een wezen te benoemen uit de astrale wereld, gene zijde, de wereld waar wij vandaan komen en waar wij heen gaan na dit leven. In deze wereld zijn vele verschillende entiteiten zoals onze overleden dierbaren, onze begeleiders of gidsen, meesters en engelen. De entiteit of entiteiten, want meestal zijn dit er meer dan één, die ons in het leven begeleiden zijn degene die ons via onze intuïtie en gevoel boodschappen doorgeven om richting te geven aan ons leven, welke weg wij in het leven in zouden moeten slaan. Maar ook noemen we iemand die is overgegaan maar zich hiervan nog niet bewust is en nog op aarde rond dwaalt een entiteit. Zo’n entiteit kan heel lang voortbestaan zonder zich bewust te zijn van waar deze zich werkelijk bevindt. Hogere zielen proberen hen te bereiken en hen bewust te maken van het feit dat zij niet meer op aarde leven. Dit is niet altijd even gemakkelijk en kan heel lang duren. Echter gaat er geen ziel verloren en blijven zij proberen deze zielen te bereiken en bewust te maken.

Het komt voor dat een entiteit na bewust te zijn overgegaan aan Gene Zijde terugkomt, dit kan zijn omdat deze entiteit de mensen die zijn achtergebleven wil steunen of omdat deze nog iets heeft af te werken op aarde. Deze entiteiten maken zich kenbaar door bijvoorbeeld meubels te verschuiven of geluiden te maken. Ook kunnen sommige entiteiten het licht plotseling aan en uit doen. Als je dit in je woonruimte ervaart kan dit een teken zijn van een dierbare die is overleden en die je wilt laten weten dat hij of zij nog altijd bij je is.

Het astrale lichaam van een entiteit

EntiteitEen entiteit heeft een ander lichaam dan wij. Het astrale lichaam van een entiteit uit de astrale wereld is fijnstoffelijk, het heeft een veel fijnere structuur dan ons aardse grofstoffelijke lichaam en bestaat uit een hele ijle energie. Dit wil niet zeggen dat dit minder echt is, het tegendeel is waar. Deze energie is sterk, flexibel, eeuwig en onuitwisbaar. Ons grofstoffelijke lichaam sterft uiteindelijk. Op dat moment treed ons fijnstoffelijke lichaam uit en bestaan wij voort in een wereld waarin wij blijven tot we weer kiezen voor reincarnatie.

Ook na dit leven ontwikkelt de geest zich verder

In de astrale wereld komen wij de zielen tegen die eerder zijn overgegaan. Ook je zielsverwanten die niet gelijk met jou hebben geleefd en eventueel tweelingzielen worden weer herenigd. Zodra je aan de andere kant komt, ga je door een proces van leren leven als geest of als entiteit. Je leert bijvoorbeeld hoe je je kunt verplaatsten. Ook aan Gene Zijde is ‘werk aan de winkel’ je ontwikkeling stopt niet als je overgaat. Je leert en ontwikkelt verder als entiteit en je helpt anderen verder te komen in hun ontwikkeling. Menigeen hebben een glimp mogen opvangen door een bijna dood ervaring of uittredingen, waarin ons delen getoond werden uit de astrale wereld. Sommigen hebben de kans gehad te onderzoeken en ondervinden hoe het is een entiteit te zijn zonder grofstoffelijk lichaam. Maar niemand weet natuurlijk echt hoe het is helemaal dood te zijn. Ook is deze wereld zo groots en uitgebreid met aspecten en  entiteiten waar wij wellicht geen weet van hebben.