Coaching en counseling

Onze diverse professionele gecertificeerde en/of gediplomeerde coaches en counselors helpen je problemen in kaart te brengen en streven samen met jou naar een oplossing. Zowel zakelijk als privé kunnen coaches en counselors je helpen en begeleiden in je situatie. Door eerlijk naar de situatie te kijken en hierin ondersteund en begeleid te worden ga je anders naar de situatie te kijken, deze adequater aanpakken en kom je sneller tot de resultaten die je voor ogen hebt. Hieronder een korte introductie over wat coaching en counseling inhoudt en waarmee je bij een coach of counselor terecht kunt.

Coaching

Een coach helpt je te kijken naar je eigen manier van denken. Door middel van coaching krijg je antwoorden en inzichten in je eigen gedrag, je leert bepaalde patronen te herkennen en los te laten om ruimte vrij te maken voor nieuwe ideeën. Een coach helpt je de confrontatie aan te gaan met jezelf en op een efficiëntere wijze toe te werken naar je doel.

Coaching voor het efficiënt bereiken van je doel.

Ook helpt coaching je bij het bereiken van een specifiek doel. Je stelt een doel en de coach zoekt samen met jou naar de efficiëntste manier om dit doel te bereiken. Een coach helpt ook op zakelijk vlak zoals bij doelstellingen binnen een bedrijf, werk, carrière of sollicitatie. Daarnaast kan coaching ondersteuning bieden bij zaken zoals beter leren communiceren, beter functioneren op het werk of als iets niet loopt zoals je zou willen binnen een relatie.

Een coach is geen therapeut, hij/zij maakt samen met jou een plan voor je doel en helpt en begeleidt je in de weg deze te bereiken.

Counseling

Een counselor kijkt naar bepaalde gedragingen en gaat in op het opsporen van de oorzaak van dit gedrag. Hij/zij begeleidt mensen die zich in een lastige of pijnlijke situatie bevinden en helpt iemand inzicht te krijgen in de situatie zodat de persoon deze zelf kan oplossen. Dit kan gaan om veranderingen in het leven of de werksituatie, uit balans zijn in stressvolle situaties, conflict-hantering, het aangeven van je grenzen of persoonlijke ontwikkeling.

Een counselor gaat dieper in op een probleem en richt zich vooral op hoe de problemen aan te pakken om het gewenste resultaat te krijgen in de toekomst.