Bijna dood ervaring

Een bijna dood ervaring (BDE) is het (tijdelijk) verlaten van het fysieke grofstoffelijke lichaam. De geest verlaat het lichaam en komt tijdens deze bijna dood ervaring in de astrale wereld. Deze ervaringen zijn voor iedereen anders, maar er zijn ook vele overeenkomsten tussen de verhalen die mensen met een bijna dood ervaring achteraf vertellen. Sommigen zien hun lichaam liggen of zien de artsen bezig met een operatie aan hun lichaam. Ze komen bijna allemaal in een ruimte van waaruit ze naar een fijne, mooie plaats gaan. Tijdens deze bijna dood ervaring zien sommigen overledenen, die ze in hun leven gekend hebben. Ook worden boodschappen gegeven van ‘mensen’ die aan ‘Gene Zijde’ zijn. Boodschappen zoals waarom ze terug moeten, of ze krijgen een inzicht in de keuze om te blijven of terug te gaan. Als deze mensen met een bijna dood ervaring terug (kiezen te) gaan, voelt dit op het moment dat ze zich weer bewust worden van hun lichaam als een grote teleurstelling.

De impact van een bijna dood ervaring

Een bijna dood ervaring heeft een grote impact op mensen, deze mensen zijn nooit meer hetzelfde.
De grootste scepticus kan zich hier niet tegen verzetten. De schoonheid en onbeschrijfelijke liefde die tijdens de bijna dood ervaring ervaren wordt is in geen aardse woorden te beschrijven.
Deze nieuwe inzichten zorgen voor een grote ommekeer in het leven van de ‘opnieuw geborene’. Mensen met een bijna dood ervaring gaan zich hierna op hele andere doelen focussen en leven vanuit een totaal ander bewustzijn. De laatste jaren is een bijna dood ervaring veel bespreekbaarder geworden, maar door de eeuwen heen zijn er over de hele wereld al vele mensen geweest die het hebben gehad over een bijna dood ervaring.

Uittreden zonder bijna dood ervaring

Ook zijn er mensen die zonder coma of zwaar ongeluk uittredingen hebben. Spirituele begeleiders van ‘Gene Zijde’ kunnen iemand helpen uit het lichaam te komen. Vaak hebben zij hier een goede reden voor. In het geval van bijvoorbeeld ziekte kunnen zij ‘aan de andere kant’ met energie je astrale lichaam versterken. Soms laten ze iemand uittreden om iets duidelijk te maken, iets wat ze niet in onze aardse wereld duidelijk kunnen maken.
Dit soort uittredingen zijn zeldzamer en er is geen keuze of je ‘aan de andere kant’ wilt blijven, of een tunnel met aan het einde een stralend licht. Wel kan het zijn dat iemand ook tijdens deze manier van uittreden een andere ‘entiteit’ ontmoet. Deze kan iets vertellen of je bijvoorbeeld iets laten zien in de vorm van een symbool. Dit symbool zegt bijvoorbeeld iets over een mogelijkheid in het leven, of het stelt gewoon gerust. Spontane uittredingen zijn bijna altijd om hulp te bieden, daar waar het voor onze begeleiders onmogelijk is ons in deze fysieke, aardse wereld te helpen.